Legally Blogged is een blog voor iedereen die wil weten wat zijn of haar rechten op het internet zijn en welke juridische ontwikkelingen er nu spelen. Op een begrijpelijke maar juridisch onderbouwde manier worden onderwerpen behandeld die voor internetgebruikers relevant zijn, bijvoorbeeld op het gebied van privacy, intellectueel eigendom, vrijheid van meningsuiting en informatietechnologie.

 

Kort: Reddit weigert persoon achter gelekte single te onthullen

Reddit weigert de persoonsgegevens van een gebruiker aan Atlantic Records af te geven nadat hij ervan werd verdacht een single van de band Twenty One Pilots te hebben gelekt vóór de officiële releasedatum. Het nummer 'Heathens', dat eerst verscheen op een anonieme Slovaakse file-sharing website genaamd Dropfile.to, kon worden gedownload via een link die op Reddit was geplaatst. Volgens Atlantic Recors was het nummer aan slechts een handjevol mensen ter beschikking gesteld en om te weten wie achter het lek zit, willen zij onder andere het IP-adres van de gebruiker. Volgens Reddit is het doel van de platenmaatschappij om zo veel mogelijk informatie te verzamelen.

LinkedIn wil af van bots

LinkedIn wil afrekenen met geautomatiseerde dataverzamelaars en heeft ze voor de rechter gedaagd om zo de identiteit van deze personen te achterhalen. Het zou gaan om 100 personen die met bots LinkedIn profielen verzamelen, wat volgens LinkedIn neerkomt op hacken. Deze onbekende personen gebruiken geautomatiseerde software (ook wel 'bots' genoemd) om data van LinkedIn pagina's te extraheren en te kopiëren. Om dit te kunnen doen zouden zij meerdere technische maatregelen ontduiken die het geautomatiseerd verzamelen van data moeten voorkomen. Ook zouden zij zich niet houden aan verschillende toegangs- en gebruikersbeperkingen in LinkedIns gebruikersvoorwaarden. Er wordt niet opgetreden tegen alle soorten bots — die van Google zorgen er bijvoorbeeld voor dat LinkedIn in de zoekmachine opduikt.

WhatsApp gaat jouw gegevens met Facebook delen en dit is wat je daartegen kan doen

Kort: Tinder zou privacy van gebruikers schenden